ГоловнаСтатті ›Зниження псування ягід, фруктів і овочів при переробці

Зниження псування ягід, фруктів і овочів при переробці


За останні кілька років відбулося значне збільшення споживання свіжих фруктів, ягід і овочів на душу населення, частково через прагнення до дієт, що сприяють зміцненню здоров'я. Але збільшення споживання безсумнівно сприяють збільшенню ризику харчових отруєнь і захворювань пов'язаних з неефективною або недобросовісною їх переробкою.

Свіжі ягоди, фрукти та овочі легко забруднюються різною епіфітною мікрофлорою вчасно їх вирощування, збору та транспортування на переробні виробництва. А виникає на етапах переробки реакція бродіння, гниття і псування розглядаються, як серйозна проблема, що робить негативний вплив на кінцевий продукт. Отже, використання біоциду є необхідним процесом для забезпечення мікробіологічної безпеки та якості харчових продуктів на різних етапах виробництва, від моменту ВИРОЩУВАННЯ до реалізації з прилавка.

Біоцид для обробки овочів, ягід і фруктів

Вибір засобу для дезінфекції фруктів і овочів на етапах мийки та подальшої переробки так само є дуже відповідальним рішенням. При використанні традиційних, можна сказати застарілих технологій, є величезний ризик не тільки не отримати очікуваного ефекту, але і внести в оброблювані продукти побічні продукти реакції і залишки цих коштів.

Двоокис хлору Dutrion є потужним і безпечним дезинфікуючим речовиною, яке доводить свою ефективність в різних областях застосування, в тому числі і процесах переробки фруктів і овочів, не привносячи в оброблюваний продукт небезпечні побічні речовини.

Збереження якості фруктів, ягід і овочів з Dutrion

Потужна і ефективна дія діоксиду хлору не залежать від фонових органічних сполук і виконує своє призначення по інактивації не тільки фітопатогенних і сапрофітних бактерій, але і різних грибків і пліснявій. Молекули діоксиду хлору легко проникають в біоплівки і знищують бактерії осіли в кутикулі свіжих продуктів, усуваючи таким чином джерело псування, перш ніж продукція покине ваше підприємство.

Dutrion забезпечує широкий спектр можливостей в якості технологічної допомоги промивки рослинної продукції. Таблетки Dutrion можуть використовуватися, як для періодичної, так і безперервної обробки великих і малих обсягів води, поверхонь, систем рециркуляції води, систем вентиляції, повітряного середовища приміщень, обладнання, транспорту, місць зберігання і т.д. Dutrion може запропонувати передові технічні рішення необхідні для забезпечення та інтеграції діоксиду хлору в вашу систему НАССР. Dutrion має низку міжнародних сертифікатів, а так само внесений до списку OMRI, що дозволяє його використовувати в органічному виробництві.

Підтверджений факт

Виробники, які застосовують діоксид хлору в обробці і переробці ягід, фруктів і овочів, повідомляють про збільшення терміну придатності при зберіганні, без будь-якого бактеріального нальоту і появи гнильних точок, а так само високу задоволеність замовників якістю при прийманні продукції.