ГоловнаХарчова промисловість ›Виробництво напоїв

Обеззараживание воды для напитков

Виробництво напоїв, соків, бутильованої води за останнє десятиліття спостерігається підвищений попит. Це змушує виробників звертати увагу на якість дезінфекції води для виробництва напоїв, необхідність впровадження у виробництво спеціальних ліній і методів наповнення тари, підтримки високих вимог санітарії, більш якісних, безпечних засобів дезінфекції та стерилізації наповнювачів (бутлів, банок, пляшок).

Мікробне зростання напоїв або цукрових сиропів через забрудненої води може привести до зміни смаку, кольору, запаху, зниження терміну придатності напоїв, підвищує ризик зараження споживачів. Загроза забруднення додатково зростає, оскільки виробники реагують на зростаючий споживчий попит напоїв не містять хімічних добавок і консервантів.

Впроваджувані у виробництво напоїв багатоступінчасті фільтруючі системи, в тому числі системи зворотного осмосу, також вимагають ефективної мікробної дезінфекції. Відповідність все більш суворим гігієнічним стандартам, необхідних для виробництва напоїв, пива, соків і бутильованої води, є обов'язковою нормою системи НАССР. Для задоволення постійно зростаючих законодавчих і споживчих вимог до якості, більшість компаній покладаються на використання традиційних недорогих дезінфікуючих засобів, сподіваючись відповідати сучасним умовам. Забуваючи при цьому про ту шкоду, яка може бути заподіяна споживачеві побічними продуктами дезінфекції, неможливістю, в деяких умовах, дезінфікуючим засобам впоратися з мікробним забрудненням.

Эффективная микробная дезинфекция производства напитков, соков, пива, бутилированной воды имеет важное значение.

Диоксид хлора достигает отличных результатов обеззараживания воды для напитков в течение нескольких секунд при низкой концентрации там, где другим биоцидам необходимо несколько часов. В применяемых концентрациях не оставляет опасных следов дезинфекции, улучшает вкус исходной воды, не изменяет цвет и запах напитков.

Діоксид хлору найкращий засіб видалення біоплівки. Оскільки залишається у воді істинним газом, він здатний проникати вглиб біоплівок, які часто є відносно стійкими до інших дезінфікуючих засобів і біоцидів. Це робить ClO2 особливо ефективним проти Pseudomonas та інших утворюючих слиз бактерій, які можуть викликати серйозні проблеми в системах розливу напоїв.

Тим виробників, які прагнуть поліпшити якість кінцевого продукту, відповідати світовим стандартам, Dutrion буде справжнім помічником, будучи найбезпечнішою і ефективною опорою.

Основні сфери застосування Dutrion у виробництві напоїв включають: знезараження води, використовуваної для миття, очищення пляшок перед заповненням, знезараження безпосередньо розливної води, дезінфекція системи санітарії (CIP), знезараження систем фільтрації і ліній розливу.

Енергозберігаючим фактором застосування діоксиду хлору є той факт, що його можна впевнено використовувати для холодної стерилізації наповнювачів і тари.

Досвід показав, що концентрації діоксиду хлору від 0,1 мг/л до 10,0 мг/л, в залежності від точки застосування, достатні для підтримки виробництва напоїв в умовах максимальної санітарної безпеки, впевненості споживача в якості напоїв і збільшення термінів збереження.