ГоловнаХарчова промисловість ›Переробка м'яса

переработка мяса

Переробка м'яса

У світовій практиці, з метою підтримки високого рівня мікробіологічної безпеки, діоксид хлору dutrion дуже успішно використовується на підприємствах переробки м'яса і виготовлення м'ясних напівфабрикатів, тим самим сприяючи підтримці якості і збільшенню терміну придатності продуктів.

Низький санітарний стан робочих місць, обробних поверхонь, обладнання та необроблена вода на підприємствах в процесі забою,  мийки туш, патрання і ріжучих процесів може сприяти поширюю інфекцій по всій партії харчових продуктів.

Перехресне зараження продуктів викликає серйозну заклопотаність в харчовій промисловості у споживачів і контролюючих органів, крім того, це призводить до харчових отруєнь, фінансових і репутаційних втрат.

Діоксид хлору, дуже потужний, багатофункціональний і в той же час економний дезінфікуючий засіб, що має ряд переваг в порівнянні з іншими продуктами дезінфекції, зазвичай використовуваних в харчовій промисловості при переробці м'яса.

Діоксид хлору був названий "ідеальним" дезинфікуючим засобом з цілого ряду причин:

  • Працює проти широкого спектру бактерій, дріжджів, вірусів, грибків, найпростіших, спор, цвілі та інші мікробів;
  • В даний час це кращий засіб ліквідації біоплівки, цвілі і грибків;
  • Володіє швидкою (від декількох секунд) ліквідацією патогенних мікроорганізмів;
  • Ефективний при низьких концентраціях і в широкому діапазоні рН;
  • Ефективність діоксиду хлору не знижується в присутності органіки (жирів);
  • Не змінює колір і органолептичні властивості м'яса;
  • Не маскує, а видаляє неприємні запахи викликані гнильними бактеріями, цвіллю і грибками;
  • Використовується в якості спрею, занурення, протирання, дрібнодисперсної аерації, туману;
  • Має низьку корозійну активність, не окисляє обладнання та матеріали;
  • Безпечно розкладається в навколишньому середовищі;
  • На відміну від інших дезінфектантів не створює шкідливі побічні продукти.

Програма дезінфекції dutrion побудована на основі жорстких вимог сучасних підприємств харчової промисловості та постачання продукції високої якості за розумною ціною. Глибина знань дозволяє нам працювати в тісному контакті з вашими технічними і технологічними фахівцями, щоб зробити обробку води, поверхонь або CIP систему дезінфекції відповідно до вимог HACCP і санітарних норм України.