ГоловнаХарчова промисловість ›Виробництво пива. Дезінфекція в пивоварінні, стерилізація пивоварного обладнання

Виробництво пива. Дезінфекція в пивоварінні, стерилізація пивоварного обладнання

Производство пива. Дезинфекция в пивоварении, стерилизация пивоваренного оборудования

Дезінфекція пивоварного обладнання відповідальний етап виробництва пива. DUTRION це сучасний і надійний помічник пивоварного процесу.

Двоокис хлору відносно новий для виробництва пива біоцид. Він вже отримав загальне визнання в якості дезинфікуючого засобу питної та технологічної води, під час миття та ополіскування продукції на підприємствах харчової промисловості. Його переваги і ефективність широко обговорюється на всіляких пивних форумах. Дослідження вивчають можливості dutrion підтверджують, що він є недорогою, ефективною, економною і безпечною альтернативою багатьом дезінфікуючим засобам, що застосовуються в пивоварній промисловості.

Виробництво пива складний і тривалий процес, що складається з декількох технологічних циклів: варіння пивного сусла, зброджування сусла пивними дріжджами, доброджування, фільтрація пива і розлив. Він займає від 20 до 50 днів, в залежності від сорту пива.

Напрямки застосування Dutrion у виробництві пива

Солодовий цех:

DUTRION застосовується для обробки (дезінфекції) стін і стель, виробничих зон і резервуарів. Рекомендованими концентраціями, легко знищуються грибки і цвіль, що розвиваються в цих місцях через високу вологість. DUTRION успішно використовується в промиванні ячменю для придушення мікроорганізмів всіх типів. Додаючи діоксид хлору, в залежності від мікробного навантаження, можна забезпечити багаторазове безпечне використання промивної води. Сильна окислювальна здатність фактично знижує БПК.

Варочний цех:

Робочі розчини DUTRION не окислюють матеріали ємностей і системи трубопроводів, виготовлених з міді і нержавіючої сталі. Він ефективно очищає від мікробів котли, фільтри, вихрові ємності, відстійники і системи охолодження сусла. Пов'язані трубопровідні системи перекачування сусла на ділянці ферментації відмінно дезінфікуються рекомендованими концентраціями. У період простоїв, для дезінфекції трубопроводів, використовуються консервуючі розчини на основі діоксиду хлору.

Цех ферментації/зберігання:

DUTRION є відмінним засобом для дезінфекції стінок резервуарів і пов'язаних систем трубопроводів. Низькі рівні контакту з готовим продуктом не впливають на остаточний смак пива, можна безпечно використовувати DUTRION для остаточного ополіскування і мати можливість отримати залишковий бактеріостатичний ефект. Одяг та інструмент пов'язаний з обробкою дріжджів, ножні ванни на вході в резервуар, також рекомендується дезінфікувати розчинами з відповідною концентрацією.

Фільтри:

DUTRION застосовується для стабілізації та дезінфекції фільтруючих систем. Його можна використовувати для шокової дезінфекції фільтрів з активованого вугілля, піску або гравію на установках водопідготовки. Ці фільтри заповнюються розчином, який не буде в значній мірі поглинатися активним вугіллям. Після шокової дезінфекції можна періодично дозувати діоксид хлору в потік води до вугільного фільтра для підтримки чистоти. Фільтрувальні пластини і рамки дезінфікуються розчинами без ополіскування або промивання, необхідної при застосуванні кислотовмісних дезінфікуючих засобів та ін.

При просте в фільтрі можна залишити в робочому розчині без шкоди для рамок і пластин. Рекомендується проводити ці процедури після роботи, оскільки залишковий продукт на пластинах створює ідеальне середовище для бродіння, зростання цвілі і бактерій. Розчин такої ж концентрації розпорошується поверх зовнішніх відкритих країв пластин фільтра, запобігаючи зростання цвілі при простої.

Активований вугільний фільтр (ACB): заражені ACB необхідно замочити в розчині ClO2 з концентрацією на кілька хвилин, після чого промити протягом 15-30 хвилин технологічною водою.

При подальшій експлуатації рекомендується періодично впорскувати DUTRION в потік води перед ACB для профілактики майбутніх інфекцій.

Очищення і запобігання росту грибків і цвілі:

Обробіть стіни і підлогу, а також Вентиляційні системи та обладнання, робочими розчинами. Це ефективно вбиває спори грибка і цвілі, надаючи при цьому деяку відбілюючу здатність при видаленні чорних плям. Це процедура рекомендується також перед фарбуванням або перед нанесенням інгібітора слизу.

Обобка технологічної води:

DUTRION схвалений для дезінфекції питної та технологічної води в дуже низьких дозах. Обробка питної води для споживання людиною і зазвичай використовується в системах міського та приватного водопостачання концентраціями 0,2 - 0,8 мг/л.

Дезінфекція іонообмінної смоли:

DUTRION можна використовувати для санітарної обробки та дезінфекції іонообмінних смол без будь-яких несприятливих впливів на структуру і властивості смоли. Він не корозійний, не впливає на іонообмінну смолу, не токсичний, ефективно знищує бактерії, не залежить від pH, забезпечується легкий контроль залишкової присутності діоксиду хлору. Застосовувані дозування DUTRION з метою дезінфекції іонообмінників неодноразово доводили свою ефективність у відновленні іонообмінної ємності смоли.

Використання при руйнуванні клітинної мембрани зерна:

Допомога в руйнуванні клітинної мембрани для кращого виділення цукру, і отримання більшої кількості цукру з ячменю, пшениці або жита. Клітинна мембрана повинна бути деформована, щоб отримати цукор з клітин. Шляхом додавання діоксиду хлору в експериментальній та індивідуальній дозі в цьому процесі можна посилити спотворення клітинної мембрани, що призведе до збільшення виходу вивільненого цукру з клітин, максимальний результат в процесі ферментації. Дріжджова суспензія, що включає 20-40% твердих речовин, повинна бути досить рідкісною, щоб забезпечити однорідне перемішування.

Дезінфікуюча дія діоксиду хлору набагато ефективніше в порівнянні з традиційною промиванням фосфорною кислотою. Досить 15-30 хвилин для ефективного бактерицидного ефекту без будь-якого стресового впливу на дріжджові клітини.

Чисті дріжджі-стабільність процесів виробництва пива

Дріжджі і бактерії можуть конкурувати в субстраті під час ферментативного процесу утворення спирту. Молочнокислі бактерії Lactobacillus і Leuconostoc зазвичай присутні в цьому процесі і завжди пов'язані з виникненням неприємних проблем.

Lactobacillus дуже адаптований до умов харчування і концентрації алкоголю, однак, рід Leuconostoc більш чутливий до етанолу і має короткий термін життя в резервуарах. Крім виробництва кислоти, Lactobacillus викликає серйозні проблеми з флокуляцією дріжджів, що призводить до зниження життєздатності Saccharomyces cerevisiae під час ферментації. Збереження, ефективність і запобігання побічних ефектів-це важливі моменти, які знаходять рішення при використанні діоксиду хлору при виробництві пива.

Робочий розчин додають в дріжджову суспензію і добре перемішують. Залежно від рівня забруднюючих речовин протягом декількох хвилин діоксид хлору «промиває» дріжджі. Потім їх можна розділити або зберігати в холодильнику.

Основні перевага діоксиду хлору полягають в тому, що він може руйнувати більш жорсткі спойлери, не ставлячи під загрозу життєздатність дріжджів, чого не скажеш про фосфорної кислоти.

Промивання дріжджової суспензії:

DUTRION ефективно вбиває небажані бактерії в дріжджах, залишаючи культурні дріжджі неушкодженими. Завдяки унікальній дії, у діоксиду хлору немає недоліків фосфорної кислоти. Він не утворює хлорфеноли (які небезпечні для здоров'я) в присутності органічних речовин.

Спосіб промивання: первісна промивка для однорідних дріжджів і для "грудкуватих" або пластівчастих сортів ефективна проти більшості видів Lactobacilli і Pediococcus. Ця "промивка" здійснюється шляхом додавання діоксиду хлору в дріжджову суспензію з розрахунку обсяг мг/л. Метод промивання: звичайна промивка однорідних перероблених пивних дріжджів здійснюється від 30 хвилин до 1 години перед подачею.

Для отримання більш точної інформації про концентрації і способи застосування діоксиду хлору dutrion в пивоварній промисловості просимо звертатися до наших консультантів.

Мийка келихів:

Діоксид хлору, завдяки своїй миттєвій дезінфікуючій здатності при низьких концентраціях, забезпечує санітарну безпеку на етапах реалізації пива, де бари і паби потребують ефективного і безпечного стерилізатора для келихів. На відміну від традиційних промивок ніж, він не матиме ніякого шкідливого впливу на смак пива або на якість пивної піни.

(Справка: BRAUWELT INTERNATIONAL; 2007; Стр. 25; N 5; PP 261-263; ВПЛИВ ДІОКСИДУ ХЛОРУ НА ВИРОБНИЦТВО ПИВА).