ГоловнаСтатті ›Чому потрібно використовувати діоксид хлору в харчовій промисловості?

Чому потрібно використовувати діоксид хлору в харчовій промисловості?


dutrion в пищевой промышленности

Всі компанії харчової промисловості шукають кращі засоби для санітарної дезінфекції. Ось кілька фактів чому діоксид хлору є кращим вибором:

 

  1. Діоксид хлору має в 2,6 рази більшу окислювальну здатність в порівнянні з хлором, забезпечуючи широкий спектр застосування в дезінфекції і роблячи його надзвичайно ефективним. Дослідження показали, що він здатний виробляє сильне в 6-log (1 000 000 разів) зниження числа мікроорганізмів.
  2. Діоксид хлору утримує свою біоцидних ефективність в більш широкому спектрі рН (4 – 10) ніж інші засоби, що робить його більш універсальним і прийнятним у практичному вживанню.
  3. Діоксид хлору зареєстрований EPA (реєстраційний номер 74986-1), і вважається відмінним бактерицидним, фунгіцидним і протимікробним засобом. Він пройшов суворі правила DIS / TISS ЕРА для застосування в якості звичайного дезинфікуючого засобу і дезинфікуючого засобу при безпосередньому контакті з їжею. Діоксид хлору dutrion зареєстрований в Україні в якості дезинфікуючого засобу для застосування в харчовій промисловості.
  4. FDA і Міністерство сільського господарства США (USDA) схвалив діоксид хлору для дезінфекції та боротьби з бактеріями і цвіллю в харчовій промисловості.
  5. Діоксид хлору розглядається EPA як дезінфікуючий засіб на поверхнях проти кишкової палички E. coli O157: H7 і лікарської стійкості сальмонели (Salmonella). Також в даний час розглядається EPA як віруліцидний засіб проти ВІЛ та гепатиту А, а також використання в якості фунгіцидного, віруліцидного та альгіцидного засобу.
  6. Діоксид хлору не гідролізується в рідинах, А залишається істинним газом розчиненим в розчині. Завдяки цій властивості і малим розміром молекули забезпечується висока проникаюча здатність, тим самим забезпечуючи надійну дезінфікуючу ефективність.
    Встановлено, що діоксид хлору є найкращим засобом для диспергування біоплівок, а також перешкоджає утворенню майбутніх біоплівок. Ця функція особливо цінна на об'єктах харчової промисловості, де забруднення харчових продуктів можуть сприяти важкі біоплівки або водорості. Біоплівка являє собою полісахаридний тонкий шар або покриття (слиз), яке захищає і живить життєздатні колонії бактерій, унеможливлює очищати і дезінфікувати поверхні.
  7. Діоксид хлору може бути використаний при контакті з харчовою поверхнею в низьких концентраціях 5 мг / л.така концентрація продемонструвала швидке знищення бактерій в набагато менший, ніж 30-хвилинний період, як правило, використовуваний при дослідженнях дезінфікуючої здатності.
  8. Діоксид хлору є потужним засобом в малих кількостях в слідстві чого і дуже економічним.
  9. Численні досліди довели, що для діоксиду хлору не існує проблеми стійкості (резистентності) або генетичного розвитку стійкості мікроорганізмів. Чим не можуть похвалитися багато деззасоби застосовуються в харчовій промисловості.
  10. Діоксид хлору окисляє ароматичні молекули, завдяки чому, легко і ефективно усуває (не маскує) органічні і хімічні запахи, викликані: рибою, м'ясом, кров'ю, кислим молоком, зіпсованими продуктами, цвіллю, вогкістю і багатьма іншими джерела неприємного запаху, не тільки повітря, але і на твердій і м'якій поверхнях. Швидко і ефективно, протягом від 1 до 24 годин, в залежності від ступеня тяжкості запаху.
  11. Діоксид хлору не вступає в реакцію з органічними забрудненнями. Це вказує на те, що потрібно застосувати набагато меншу кількість біоцидного агента, в порівнянні з іншими, при однакових умовах.
  12. Незважаючи на високу окислювальну потужність, робочі розчини діоксиду хлору мають низьку корозійну активність. Ця властивість дозволяє застосовувати його без побоювання за обладнання та матеріали використовувані в харчовій промисловості.
  13. Внаслідок хімічних реакцій з органічними і неорганічними речовинами, багато дезінфектанти (гіпохлорити, броміди, амонійні сполуки, надуксусная кислота і мн. ін.) виробляють канцерогенні побічні продукти дезінфекції. Які в підсумку змиваються в каналізацію і надалі накопичуються в навколишньому середовищі, впливаючи на здоров'я та екологію. Діоксид хлору жертвуючи кисень, розпадається на воду, кисень і кухонну сіль, що означає, що він не буде шкодити грунті або додавати токсичні відкладення в землю. Це робить його чудовим вибором з точки зору захисту навколишнього середовища.